torsdag 7 april 2011

Rådjurssäkrat?

När jag planterade penséer här om dagen stod det två rådjur några meter bort och slickade sig lystet kring munnen. Men tji fick dom, jag trädde direkt strutar av kycklingnät över godsakerna och rådjuren är inte smarta nog att rycka bort nätet som tur är. Att urnorna med penséer står på terassen med en trappa upp från gräsmattan är annars inget hinder för dem. Tidigare år, när jag glömt att skydda penséerna, har de nämligen snabbt kapats jämns med jordytan.


Penséer med nätstrut



Krokus under nät
 
Andra läckerbitar som tulpaner och krokus täckte jag också med nät så fort de började titta upp, det är ett måste om man ska få njuta av någon blomningen. Inte så vackert kanske men alternativet är sämre. Det är tur att rådjuren inte är förtjusta i alla växter annars skulle ju hela trädgården behöva nätas in. T.ex. vintergäck och snödroppar som blommar nu och kejsarkronorna som är en god bit på väg smakar tydligen inte gott alls och lämnas i fred.



Vinergäck ratas av rådjuren


1 kommentar:

  1. Utanför vårt hus är det ingen som har brytt sig om att sätta nät över krokusarna, så där har hararna kalas varje kväll

    SvaraRadera