tisdag 31 maj 2011

Kvitter här med


I vårt största gamla äppelträd har det bildats en del håligheter efter gamla grenfästen. I år har blåmesar byggt bo i två av hålen och det är fortfarande livlig trafik av matande föräldrar. Tyvärr är det omöjligt att hinna fånga dem på bild med min enkla kamera, man hinner helt enkelt inte med. Ungarna borde vara flygfärdiga snart och det är så skönt att de åtminstone så här långt klarat sig undan alla katter som som rör sig i trädgården.

Blåmesbo
I trädgårdslandet har det mesta grott nu men raderna kan nätt och jämnt skönjas ännu. Potatisen har däremot kommit upp ordentligt, det är dags att kupa den, det får bli i morgon. Sparris finns fortfarande att skörda, det går bra ända fram till midsommar men sen måste plantorna få växa till och samla kraft för nästa säsong. Så här långt har vi fått två sparrismåltider i år. Så gott!

Rhododendron
Vissa av rhododrendonbuskarna har blivit ganska risiga efter två hårda vintrar. Efter blomningen nu måste jag nog beskära åtminstone några av dem för att få fason på dem igen. En av buskarna har klarat sig riktigt bra dock och blommar rikligt just nu.

På ett område av gräsmattan har jag en egen liten äng på ca två kvadratmeter. Det är för att på ett ställe låta prästkragar, blåklockor, midsommarblomster, klöver mm få växa fritt. Det funkar inte att ha dem i rabatterna eftersom de där sprider sig hejdlöst. Men de är ju så vackra att jag ändå vill ha dem någonstans. När sen blomning och frösättning är klar är det bara att köra över ängen med gräsklipparen och så är det gräsmatta där igen till nästa år. 
Mini-äng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar