lördag 14 juni 2014

På väg mot midsommar



Nu var det lång tid sen det blev något skrivet. Bloggen blev en "plogg" (paus-logg)...
Tiden mellan hägg och syren har passerat med god marginal, det blev ändå en ovanligt lång period i år eftersom det var så kyligt. Just nu finns det fortfarande kvar lite av försommar, t.ex. blommar en rhododendron fortfarande i skuggpartiet. I stora perennrabatten där det i stället är soligt hela dagarna är högsommaren på väg, och bilderna nedan ger ett smakprov av blomningen...
I växthuset finns nu ruccola, sallad och rädisor att skörda av, rädisorna är t.o.m. på väg in i det träiga stadiet, det är dags att så igen! Tomat- och gurkplantor växer fort men det är ett bra tag kvar till de första godsakerna kan plockas.
I trädgårdslandet finns i år mest potatis och gul lök, det är inget som rådjuren vill ha i alla fall, och som går bra att lagra. Däremellan finns insmuget några rader av morötter och rödbetor, även lite sockerärtor och bondbönor får plats plus två squashplantor, luftlök, vitlök, sparris och jordärtskockor. Jordärtskockor satte jag försiktigtvis i kanten av landet väl medveten om att det finns en risk att de kan ta över väldiga, men jag chansar för det är så gott.




Trädgårdsland med luftlök i förgrunden

Tomatplantor med tagetes i kanten (mot ohyra)

Minigurkor på gång


Del av perennrabatten

och en annan vy

Vit Mose brinnande buske dictamus alba


En pion med fyllda blommor

och en enkel..





Liten mini-äng med prästkragar



Trädgårdsprakttry weigela florida




Tradescentia i klarblå variant

och en ljust blå





Clematis Nelli Moser

Fingerborgsblomma, ståtlig!

Doftschersmin sveper in hela trädgården i sin doft!

Alströmerian är med i år också

Paradisbuske  kolkwitzia amabilis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar