tisdag 8 maj 2012

Mulligt!

I dagarna har trädgården fått ett "mulligt" tillskott. 1 kubikmeter kompostmull fördelat över rabatterna är tillsammans med gödning riktig mumma för växterna. Jorden äts ju liksom upp under säsongen och detta tillskott är välbehövligt, dessutom ser det så fint ut med den mörka mullen runt buskar och perenner. Det är dock ett tungt jobb att få ut allt detta, tur att man får hjälp av makens starka armar.




Pärlhyacinter och kungsängsliljor

Vårkrage (Doronicum orientale)
I trädgårdslandet är sättpotatisen i jorden sedan en vecka liksom sättlöken. Igår sådde jag morötter, ruccola, kålrabbi,sallad och sockerärter. Det finns också plats kvar för squashplantor som ännu inte får komma ut pga de kyliga nätterna. Sparrisen är det redan dags att skörda de första stänglarna av.




Sparris!

Jag måste också idag ta med en bild på rosenmandelbusken som blommar så fantastiskt rikligt och länge, nu när det varit rätt så kyligt. Plommonträdet strax bredvid blommar också nu på ett likartat sätt men med vita blommor.

Rosenmandel

Blommande gulplommon

I den mer vildväxande lundartade rabatten blommar Stort treblad (Trillium grandiflorum) och de första gullvivorna har också slagit ut.

Trillium grandiflorum


De första gullvivorna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar